lördag 17 maj 2008

Grattis Lillskruttan 5 år!


Idag för fem år sedan susade maken och jag genom majnatten, vitsipporna och blåsipporna lyste i dunklet längs vägen. Och ett par timmar senare var yngsta dottern född i rummet precis ovanför där storasyster nu är inlagd.
Lillskruttan är nu en energisk riddarprinsessa på fem vårar. Har tappat fyra tänder, kan läsa och skriva och har räknat ner dagarna till födelsedagen sedan i mars. varje morgon har hon kommit med väggalmanackan till mig i sängen för att räkna. Det har planerats och önskats. Sången som skulle sjungas i morse var "Lilla Idas sommarvisa" inte det vanliga "ja må hon leva" och hon önskade sig en flygande häst - en riktig!
Nu hoppas jag hennes pappa och bror sjunger riktigt fint för henne, om inte skall jag sjunga det finaste jag kan när de kommer hit till sjukhuset om några timmar. Morgonen har ägnats åt versförfattande och kortpysslande, några paket finns också här som väntar på henne. Storasyster orkar inte pyssla, men har idag både borstat tänderna,sminkat sig och uttryckt leda med sakernas tillstånd. Mycket hoppingivande!
Annars väntar vi bara på provsvar och att det skall bli bättre eller sämre.

1 kommentar:

Johanna Boholm sa...

Grattis åt din lilla flicka! Och önskar att din stora flicka snart mår fint igen. Kram.