söndag 18 maj 2008

På sjukhuset dag 5Tillståndet oförändrat. Levervärdena något (marginellt) upp igen. Hon sover nu för att orka se på Pussycat Dolls maraton på tv3 med mig på eftermiddagen. Varken musiken, konceptet eller vulgolooken intresserar oss, men vi såg de första fyra avsnitten av fjolårets säsong i går och man vill ju liksom veta hur det går. Vi älskar annars både hårdkokt action och sjukhusserier, men ingen av oss är sugna på det just nu. Jag orkar inte ens med nyheterna För mycket sjuka och sargade kroppar, olyckor och elände. Nu väver vi in oss i en liten mjuk kokong av naturprogram och amerikansk underhållning. Hon är jätteförtjust i de nya filmatiseringarna av Agatha Christies Hercule Poirot. Maken råkade genom otrolig tur komma över en samlingsbox av dem igår, så vi har också det att se fram emot. Välsignade teve som skingrar tankarna en stund. Trodde aldrig jag skulle skriva det. Barnavdelningen har får få teveapparater, DVD och videos för att inte tala om alla sladdar och fjärrkontroller som saknas. Man borde starta en insamling för det, men man är inte jag, inte idag i alla fall.
Det gjorde gott att vara hemma i Tärnebolstad med småsyskonen i natt. Andas lite annan luft (byggdamm...) Förgätmigej-tiden har inletts i trädgården. Skyar av ljusblå drömmar, extra mycket eftersom gräsmattorna också är oklippta.
På Kökar blommar slånen säkert ut innan jag kommer tillbaka, tur att jag hann få det på bild i alla fall.

I´m in hospital in Mariehamn with our oldest daughter since wednesday. In Kökar my favourite flowers Prunus Spinósa is blooming.

1 kommentar:

ivy ma sa...

are u ok? take care
from ivy