söndag 8 juni 2008

Konvalescens

Operationen gick bra och vi är hemma igen. Alla prover är ok, så nu verkar allt bra.
Lite tilltufsade känner vi oss alla (nå mest Amazonen förstås med mycket prydliga stygn på magen och kirurgen tog medan han ändå höll på också bort ett födelsemärke!)
Själv är jag trött, lite sådär "mammablues" som när man kommer hem från BB. Det har ändå varit en hel del oro och känslor och mycket information att ta in. Jag är superbra på att vara "stark" och "lugn", men förr eller senare måste också jag få tid att komma i kapp. Det värsta är att så mycket arbete har hopat sig medan vi varit på sjukhus. Pjäsen är inte ens färdig ännu och de sista sakkunnigutlåtandena är över en vecka försenade. Så är det sommarlov och de äldre barnen är hemma, medan maken har skriftskoleläger hela nästa vecka.

Jag är så glad att vi kunde gå på skolavslutning hela familjen tillsammans. Det var ju vår sista på Kökar och skolan har betytt väldigt mycket också för mig (som arbetsplats). Fina betyg fick de alla och både storasyster och lillebror fick stipendium. Sen firade vi traditionsenligt med min vän R som bjöd alla barnen på så mycket glass som de orkade äta. Konvalescenten stannade dock hemma.

En av de få bra sakerna med sjukhusvistelsen var att jag faktiskt hann läsa massor. Skall återkomma med kvartalsrapport. Nu måste jag på nåt sätt orka ta itu med jobbhögarna nästa vecka och samla ihop alla lösa trådar som blivit hängande i luften.
Renoveringen stressar också. Vi skall flytta in om två månader och huset är ännu bara ett urblåst skal. Giv mig styrka!

Min kolumn i Ny Tid citerades i Hbl, förstås de mest provokativa stället, men det är bra. Hoppas folk läser hela kolumnen i tidningen också (går att hitta på nätet).

2 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Vad skönt att det gick bra med operationen!

Jag brukar också passa på att läsa när vi ligger inne. Det finns liksom inte så mycket annat att sysselsätta sig med. Särskilt böcker som kräver lite mer koncentration, då är sjukhustystnaden en bra plats.

/Mia

Johanna Boholm sa...

Härligt att ni är hemma tillsammans och att du ser sommaren trots jobb- och renoveringsstress i luften. Allt kommer att ordna sig med dessa saker, inget förblir ju nånsin olöst. Kram!