fredag 25 juli 2008

Äntligen sommar i kroppen


Vart far du helst på sommarfest? frågade en sommarreporter på den blåa lokaltidningen. Jag far helst inte på suporgier i den åländska skärgården, men det sade jag inte. Min journalistvän Pia har lärt mig att man inte behöver svara på det dom frågat, man kan svara det man vill ha sagt. "Jag trivs bäst med morgonkaffet på trappan i solen i Tärnebolstad" sa jag alltså, men det kom inte med i tidningen.
Nu är det bara det att sen jag flyttade hemifrån har kastanjernas kronor växt åtskilliga meter i omkrets och det är skugga på trappan. Men det är ändå nåt visst med tidig morgonsol i trädgården. kaffe och snus. oroliga koltrastföräldrar stökar i buskarna. Dagg på trädgårdsstolarna. På bilden är klockan 7.30 och maken och jag dricker kaffe i väntan på VVS-vän. Sommar i kroppen.

1 kommentar:

Johanna Boholm sa...

Det där är sommar, det! Gratulerar till detta fina ögonblick och omgivningen du befinner dig i. Kommer själv inte just nu närmare det somriga än jag gör via din bild - har feber, öroninflammation, är yr och allmänt svag och har dessutom hostat mig fördärvad.