fredag 22 augusti 2008

Utmattad suck


Att flytta, bo i ett rum på ett husbygge med hantverkare överallt från morgon till kväll, skolstart i nya skolor för fyra barn och det emotionella pajandet som krävs för det, en make med ny arbetsplats och MYCKET arbete, en allvarligt sjuk vän, alla egna skriv- och kulturprojekt som måste drivas och så slår blixten ut datormodemet... jag är emotionellt och fysiskt slutkörd. Vi har väntat på murare i fyra veckor för att åtminstone få flytta in i köket.

Vi har svårt att gestalta i höga hastigheter, tror jag Tua F har skrivit i nån dikt.

Var i Åbo och Helsingfors för två arbetsdagar. Vi planerade kursstarten för litterärt skapande/författarutbildningen jag skall vara med och dra två år framåt. Det ser jag fram emot. Man lär så länge man har elever som pappa alltid brukar säga. Fin-fina duktiga författarkolleger är också med och drar utbildningen. Det var lite uppfriskande med miljöombyte, men nu är jag tillbaka på bygghelvetet igen.

1 kommentar:

Johanna Boholm sa...

Och jag är så himmelens pirrig inför utbildningen, huj! Skulle ha lust att gå och köpa en ny penal med suddgummin och blyertspennor, för det känns precis som att börja skolan på riktigt. Lika spännande.

Skönt att du har ens en liten lugn och stilla stund medan byggarna är på lunch och barnen i skolan. Tror du förmår ta till vara sådant.

Ses på fredag, då! :)