tisdag 10 mars 2009

Djävulskhet i kyrkligt system

Vi är många som såg och grät oss genom dokumentären i SVT1 igår om katolska kyrkans mörkläggande av sexuella övergrepp och obegripligt inhumana och hjärtlösa bemötande av offren. Börjar man gräva i detta ämne öppnar sig en ofattbar avgrund.
Vår uppgift är att reagera!

Detta är saxat från Jonas Gardells blogg:

Läste följande notis i tidningen idag:
”ABORTFALL NÅR VATIKANEN
En nioårig brasiliansk flickas abort har nu nått den romersk-katolska kyrkans centrum. En kardinal i Vatikanen försvarar kyrkans bannlysning av flickans mor och läkarna som beslutade om aborten.
Den nioåriga flickan blev efter att ha våldtagits av sin styvfar gravid med tvillingar. Läkarna bedömde att den späda flickkroppen inte skulle klara av att bära de bägge fostren och beslutade om abort. Flickans mor gav sitt godkännande, och ingreppet genomfördes i onsdags.
Styvfadern som våldtog flickan har fått kyrkans förlåtelse och riskerar inte bannlysning.”

Först står man mållös inför ondskan fräckhet, hur den kan klä sig i prästskrud, hur den kan uttala sig i Guds namn, hur den öppet kan spotta på allt vad Jesus faktiskt stod för. Men sedan måste man förstå att man inte har rätt att stå mållös. Man måste göra något.

Katolska kyrkans biskop i Stockholm heter Anders Arborelius.
Telefon: 08-462 66 00
Adress:
Katolska Biskopsämbetet
Götgatan 68
Box 4114
102 62 Stockholm.

Ring och skriv och ställ dem mot väggen! Det ska jag göra!
Länka gärna till det här inlägget eller kopiera det till era egna bloggar!

GUD ÄR KÄRLEK! VAR INTE RÄDD!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag mådde illa hela dagen efter att ha läst artikeln, men jag undrar om det hjälper att kontakta den svenska katolska kyrkan? Kan det verkligen påverka något alls?

Varför är det alltid enligt den katolska kyrkan viktigare att skydda de ofödda barnen än de barn som redan finns på jorden? Varför har de inga rättigheter? Flickans liv är enligt dem mindre värt än de ofödda tvillingarnas.