söndag 22 november 2009

Fin bokmässa och världens första Elsa-pristagare

Den elfte åländska bokmässan hålls i år i Alandica kultur- och kongress hus och lockade näramre tusen personer, vilket är mer än dubbelt så många som ifjol. 40 utställare deltog och författarprogram pågick mellan klockan 11 och 16.

En av dagens höjdpunkter var Ålands radio-journalisten Eva Nybergs fina intervju med Ann-Gerd Steinby och Ann-Christin Waller om Stormskärs-Maja. Trevligt, intressant och lite nya tankar. Eva gjorde det extremt bra, smart och välformulerad som hon är. Bland annat menade Steinby och Waller att det hätska lokala mottagandet av Sally Salminens Katrina påverkade Anni Blomqvist så hon lovade sig själv att aldrig skriva något så prvokativt att hon skulle tvingas lämna Simskäla. Så ÄR böckerna ju också väldigt snälla och fromma...

Andra höjdpunkten var nog fikat med vännen M. Mitt i bokmässovimlet hann vi prata om en massa viktigheter. Så skönt och fint med vänner som honom!

Ålands biblioteksförening delade ut det första Elsa-priset till en särskilt förtjänt människa som jobbar i biblioteksvärlden. Det var Isela Valve som tagit initiativ till det priset. I år gick det till Cia Nummelin som gjort en massa fantastiskt jobb på Lemlands bibliotek. Grattis!

Inga kommentarer: