torsdag 23 oktober 2008

Det hjälps inte: jag gillar bokmässor

Sofi Oksanen stod och rökte utanför mässcentrum när jag kom till mässan idag.
Har haft fem av mina femton intervjuer. Känner mig ren ganska lättad, men skall ännu läsa en idéhistorisk avhandling ikväll...
Det är ganska underligt trots allt att det kan uppstå fina diskussioner i en så skruvad miljö. Vi diskuterade kulturtidskrifter och litteraturkritik med Åsa Linderborg, Ivan Rod och Jan Arnald samtidigt som mässan invigdes på grannscenen av Jörn Donner och ett bleckblåsperformanceuppträdande. Bleckblåsarna bara skrek och kved i sina instrument. Jan Arnald konstaterade lakoniskt att det nog var en kulturtidsskrifts sista dödsskrik som ackompanjerade oss.
Det blev också två fina poetsamtal med Monica Ålgars och Matilda Södergran. Har aldrig träffat dem live tidigare.
Så ett sånt vimmel av bekanta, vänner, kolleger, journalister. Sitter nu ensam på hotellet och njuter en stilla hotelldöd, på Finlands tv3 surrar finska Idol som sällskap. Unnade mig lite lyx, satte på nattlinne och beställde upp mat. Nu skall här läsas "Lyckliga kor och kloka människor" av Maria Suutala.

2 kommentarer:

Rita sa...

Oh, vad det är roligt att få läsa en massa nya inlägg i din blogg! Och så lyxigt det låter med hotellrum, mys och en god bok! Ha det gott!

Anonym sa...

Nej, det hjälps inte. Och min största mässupplevelse var när Lars Huldén, Sanna och Heidi (och du) satt och tolkade en dikt ur varandras böcker. Hörde inte allt men det gick djupt. IV