lördag 25 oktober 2008

MässfröjderÅt middag på libanesiska Farouge (stavas det så?) med kolleger ikväll. Underbar mat, perfekt service och härligt sällskap. Kommer att stinka både vin och vitlök i morgon på de stackas intervjuoffren på scenen.
Lite tomt och tyst är det alltid att komma tillbaka till hotellet. Har för att lindra ensamheten fräschat upp Mårten Westös och Claes Anderssons senaste diktsamlingar eftersom jag skall intervjua dem imorgon förmiddag. Tycker mycket om dem båda. Mårtens dikter vore verkligen förtjänta mer upmärksamhet än de fått.
Har haft så fina stunder på mässan idag. Många diktsamtal. Förr tyckte jag det var otroligt svårt att tala om lyrik med författare på scenen. Många skriver så intuitivt och är ganska ovilliga att tala om vad och hur och varför de skrivit. I år har alla samtal känts angelägna och fina. Måste ha varit mässrekord för Helsingfors bokmässa idag, stundvis var korridorerna lika oframkomliga som i Göteborg.
En av mina vänner skall äta lunch med Siri Hustvedt på mässan i morgon. Grööööön av avund, funderar på att stalka dem...
Skall själv ha en fotograf från Helsingin Sanomat i hasorna hela dagen för ett fotoreportage om en dag i en mässrävs liv. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga bilder och lyckliga du!
Själv har jag väntat på mässan hela hösten men SITTER JAG INTE SEN ändå fast med sju (7) barn när det beger sig. Och i går med aderton (18) i lekparken Hoplop i Vanda... Barnen var alltså ljuvliga men ändå. Nästa år ska jag definitivt ta mig till mässan...
Nog har du förresten kommit i håg att posta resebiljetter etc. till Arbis? Många kramar!

Jenny