fredag 21 november 2008


I går var jag till poetvännen S i Geta. De har köpt ett så fint hus, lite som en kyrka eller ett sagoslott. Härligt att träffas och tala. Geta är grannkomun med Finström (och då är de åländska kommunerna små!) ändå känns Geta exotiskt och avlägset. Det var LÅNGT att köra i mörkret, nästan som att ge sig ut på äventyr.

Idag har jag träffat Hanna Hagmark-Cooper på Ålands sjöfartsmuseum och intervjuat henne för två olika artiklar (extraknäck). Hon har skrivit en jätteintressant bok, sin doktorsavhandling om sjömanshustruns två parallella liv, ett med maken hemma och ett med honom på sjön. Hon hade så mycket intressant att säga och jag blir alltid lite upplivad av att träffa och tala med folk som är kunniga på nåt område som jag inte alls kan nåt om. Läs boken! Den är utgiven av Svenska litteratursällskapet i Finland.

Så köpte jag mig ett fin-fint skrivbord på hemvägen. Ett sådant jag alltid drömt om och hyfsat billigt från min favvo-antikaffär i Mariehamn.
Under tiden blev farstugolvet kaklat av P´s kusin och ikväll skall vi på kusinkalas. Intensiv och fin dag. Jag är en riktig kotikissa (hem/huskatt) och drar mig ofta för att fara på besök, träffa nya människor, ringa nya människor, men när jag väl får ändan ur vagnen är det ju väldigt inspirerande och roligt.

3 kommentarer:

Isabella sa...

Jag läste delar av den innan den blev utgiven. Träffade författaren idag på vår kusinträff och blev lovad ett exemplar. Ser fram emot att få läsa hela boken.

Anonym sa...

Den boken vill jag ha!
Hälsningar till dig Kat från snöyran!

Malin

Nina sa...

Johooo, jag blev intervjuad till den boken. Författaren kom en hel dag till lappo och pratade med mig. Bara det var värt det!