onsdag 12 november 2008

Utsikt och insikt


Utsikten från mitt nya arbetsrum (invigt idag!)är inte perfekt - ännu.
Gjorde dock just en insikt: jag är ganska bra på att koncentrera mig och fokusera på väsentligheter. Förr skulle jag aldrig ha kunnat satt mig ner och skriva utan att först städa och plocka ur alla flyttlådor. Nu går det hur bra som helst.
Insikt två idag var inte lika roligt. Jag har fyra artiklar och ett föredrag att göra på en och en halv vecka och en av de arbetsdagarna skall gå åt till att städa garage på Kökar och så var det de 90 syrénplantorna som väl står och dör vid husknuten. Skulle behöva klona mig!

3 kommentarer:

Kompromiss sa...

Har hittat på den perfekta rubriken för ditt föredrag:
"Killar, sluta tafsa - brudar, sluta tjafsa."

Jocke sa...

Tillfrågad av Hufvudstadsbladet (se Husis websida) säger Maria Björnberg-Enckell om Stefan Johansson:
"Han kommer ju från Korpo. Om man är berusad och har en känsla av att man inte är i sin normala hemmiljö utan i en fin miljö på svenska ambassaden kan man läsa de fina koderna fel. Det är annat om man har blivit hårt uppfostrad, har lärt sig sitta rak i ryggen och hur man beter sig. Då kan man ha en fördel."
Hur är det ute på Kökar? Blir männen bättre uppfostrade där än på Korpo?

Katarina Gäddnäs sa...

Tack "kompromiss" för förslaget till föredragsrubrik. Det är bara det att jag skall tala om och inspirera folk till ett mera miljövänligt julfirande. Rubriken kom jag på själv idag: "En grönare jul".

Jocke: Jag bor inte på Kökar längre, men varken där eller på åländska bondlandet är det ok att tafsa... Maria B-E´s inlägg är extremt korkat, rent ut sagt.