onsdag 12 november 2008

Sfp-politiker skyller tafserier på klass och skärgårdsuppväxt

Något av det lustigaste och mest korkade jag läst i tafseridebatten:

Tillfrågad av Hufvudstadsbladet (se Husis websida) säger Maria Björnberg-Enckell om Stefan Johansson:
"Han kommer ju från Korpo. Om man är berusad och har en känsla av att man inte är i sin normala hemmiljö utan i en fin miljö på svenska ambassaden kan man läsa de fina koderna fel. Det är annat om man har blivit hårt uppfostrad, har lärt sig sitta rak i ryggen och hur man beter sig. Då kan man ha en fördel."

Herregud!

Det kan inte vara så stor skillnad på Korpo och Kökar. Tafsar man på nån på Kökar så får man på käften! Jag har faktiskt aldrig upplevt tafsandet i skärgården eller på landet, men nog i de fina salongerna och då har det inte handlat om förvirrade klassresenärer. Nej det handlar inte om klass och uppfostran, utan nåt helt annat som får folk att hemfalla till sexuella trakasserier. Blir man dessutom efter så många år i maktens korridorer så totalt förvirrad med hur man skall uppföra sig på en enklare tillställning på Sveriges ambassad så skall man inte vara statssekreterare. Den här diskussionen blir allt mer absurd. Jag tycker nästan synd om sfp. Snälla sfp-mäniskor, ordna nu genast en rejäl internutbildning förslagsvis i både klassmedvetande och mediaträning, alternativ säg inget alls! Regel 1 i politikers mediaskola: börja inte bortförklara misstag.

Den ena grodan värre än den andra hoppar ur de raraste munnar...
Maria Björnberg-Enckell lyckas med några meningar (antagligen omedvetet) både avslöja sin okunskap och sin gräsliga von oben attityd mot landsbygd och skärgård. Skulle jag vara korpobo skulle jag vara ganska arg. Vi lever ju inte direkt nåt neanderthal-liv utanför ring 3:an.

1 kommentar:

ia sa...

Ett talesätt som passar bra i sammanhanget: Arrogans förminskar visdom.