torsdag 12 februari 2009

Uppförsbacke och halt!

Min hemliga skatt, historien om Maria Johansdotter från Föglö från början av 1700-talet, idag har Håkan Skogsjö skrivit en helsidesartikel om henne i Nya Åland. Jätteintressant och med endel för mig helt nya uppgifter. Det är en makalöst spännande historia. Andra har skrivit om henne tidigare åtminstone Benita Mattsson-Eklund och Marlene Öhberg, jag har hållit på och researchat ett tag i historien som underlag för kommande roman. Det känns som om jag vore avslöjad och ämnet förbrukat. Snyft. Måste ta mig en funderare.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Jag vet inte vad jag ska säga. Kan bara ana lite grann hur du kände då du fick syn på din hemliga skatt i form av en stor artikel. Hoppas du kommer uppför den hala backen, på något sätt.

Poetcarina sa...

Bortsett från allting annat: Ingen kan ta DIN historia ifrån dej. Glöm inte det!

Anonym sa...

Jag håller med Carina. Ingen kan skriva DIN berättelse. Tänk vad många bra ämne skulle ha blivit oskrivna om man tänkte att det redan har skrivits om dem: kärlek, död och vänskap. Eller om personligheter som Joel och Jesus... IV

Nina sa...

Jag förstår din känsla, men du är Kat och du skriver den på ett helt eget och annat sätt. Beröva inte dina läsare den upplevelsen!

Anonym sa...

Jag tycker att du absolut kan skriva om historien i alla fall. Det är ju inte själva historien som är grejen, utan hur du gör det, och varför.

Malin

Anonym sa...

... och tidningsartiklar kommer, tidningsartiklar går. Romaner består.
Mari