måndag 28 september 2009

Bokmässosöndag


Det blev rätt sent igår kväll, men till Park var jag bara in och kikade och svängde, för hett, trångt och högljutt. Jag börjar nog bli gammal... förr älskade jag att trängas där.

Det var nog bra att jag gick hem tidigt för dagen blev verkligt lång. Jag hade sex stycken författarintervjuer och satt nästan fyra timmar på raken på scenen, men det var väldigt intressanta böcker vi talade om så det gick otroligt snabbt.
Diksuterade klass med Anneli Jordahl och Robert Åsbacka. Båda är eminenta författare. Jordals bok: Klass är du fin nog? Var en verklig ögonöppnare för mig och så välskriven. Åsbacka hör till mina favoritförfattare, romanerna: Fallstudie, Kring torget i Skoghall och Orgelbyggaren, skall jag läsa om så snabbt jag bara hinner. Det var hans bok Fallstudie som fick mig att börja se alla de människor som bygger, städar, servar under bokmässan (fast den handlar, bland annat om två byggare som bygger konstutställningar)

Dagens sista intervju var med Monika Fagerholm och Kjell Westö de talade generöst och allvarligt om själva skrivandet. De inspirerade mig väldigt. Bokmässan blir otroligt intensiv och arbetsam, men jag gör jobbet så gärna eftersom jag också själv får ut så mycket av det. Det har varit mitt univeristet i tio år nu.

Mässan stängde fem, sen skulle hela härligheten packas ihop och rivas, på ett par timmar var vi klara och sen blev det plötsligt så konstigt tyst och tomt...och tröttheten väller över en.

2 kommentarer:

Lisen sa...

Det går uppenbarligen med fart när Agneta packar :-)

Katarina Gäddnäs sa...

Jamen visst går det undan, kunde inte låta bli att sätta in bilden fast den är dålig bara för flängets skull. Vi saknade dej, kram kat