torsdag 22 oktober 2009

Lite trött i ögat

Lite trötta var ögonen kl 17.30 när dagens sista intervju med Bo Lönnqvist var avklarad. Har haft ytterligare sex intervjuer idag. Klockan ringde 5.oo hemma i Tärnebolstad i morse. Men hur trött eller ockuperad av andra tankar jag än är så dras jag med i bokmässans charm och schvung.
Det kändes annars lite lamt på publikfronten idag. Färre skolklasser än vanligt (Torsdagen brukar vara en typisk dag för skolklaser)
Stötte ihop med Paavo Lipponen i en trappa, men det var ungefär det enda kändisbongandet, förutom finlandssvenska författare, journalister och politiker som jag numera är lite blasé för.
Hannele Mikaela Taivassalo (Mörkerboken)och Maria Turtschaninoff (Arra. Legender från Lavora) var dagens höjdpunkt. Smarta, kloka, verbala, aktiva, generösa var de när jag intervjuade dem. Läs böckerna! Mikaelas "Fem knivar hade Andrej Krapl" var en av fjolårets starkaste läsuplevelser. En "neoskräckromantisk utvecklingsroman", fast som hon konstaterade: inte är det så säkert med skräckromantiken eller utvecklingsromanen, och någonting med neo- i förledet kan vara lite vad som helst...

1 kommentar:

Maria Turtschaninoff sa...

Vem som helst verkar smart när man får bra frågor :-) och underhållande och verbal blir man i gott sällskap. Tack för en väldigt givande intervju!