måndag 15 mars 2010

Det fanns musik i mina fingrar!


Igår kom vännen G ångande med en fiol åt mej. Hon tyckte att jag behövde en. Hon är en sån underbar människa: spontan, handlingskraftig och pragmatisk, därtill har hon djup kunskap i människosjälens alla skrymsel, ja hon är nästan synsk. Jag brukar tänka på henne som min norna, fast det kanske är fel ord.
Rätt hade hon förstås om fiolen, fast jag inte visste det själv så behövde jag en. Jag har inte hållit i en fiol på 25 år, förutom en nyårsnatt för några år sedan på Kökar hos Sundströms. Fiol var aldrig riktigt mitt instrument, jag är mera en blåsartyp. Inte är jag bra på att spela efter gehör och inte är jag bra på att spela efter noter. Jag kan knappt stämma den. Men oj vad roligt det var att spela lite tillsammans med G som förstås hade med sin egen fiol.
Idag har jag spelat lite för mig själv och plötsligt märkte jag att melodier fanns kvar i kroppen, i fingrarna, låtar jag inte hört eller spelat sedan jag var barn. Kroppen minns!

1 kommentar:

Anonym sa...

Making money on the internet is easy in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat tools[/URL], Don’t feel silly if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood avenues to generate an income online.