söndag 28 mars 2010

"Finlans Svenska Författarening"

Så stod det på hotellets meny. Det tog halva middagen innan vårt bords åtta författare märkte felskrivningen. Men det kanske inte var felskrivet. Fin lans svenska författa- rening eller författar-ening. Fint, enande, renanade var det i alla fall. Jag har inte haft så roligt på en fest på år och dagar. Jag hade nog också extremt trevligt, underhållande, stimulerande bordssällskap och nattsuddarsällskap.
Det var så synnerligen glatt och allvarligt på samma gång. Fina, kloka, sympatiska, lekfulla, debattglada och lyssnande människor.
Kvällen slutade på en skum pub full med finska skinheads, fast hur det övriga klientelet såg ut märkte vi först när puben stängde.

Taxiköerna var kilometerlånga klockan halv fem så jag och kollegan Mikaela började traska hemmåt längs Mannerheimvägen. I höjd med operan lyckades vi stanna en taxi precis samtidigt som jag fick en gigantisk svallvåg gatvatten över mig från en förbipasserande bil. Jag blev absolut, totalt genomblöt inpå bara kroppen, men det var inte ens särskillt kallt, mest bara trevligt och uppfriskande. Som tur var tog taxichaffisen mig med i bilen trots allt.

Nu skall jag skrivspurta innan jag åker hem till Åland ikväll.

3 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Så ledsen att jag inte kunde vara med. Sjukskriven. Hoppas ni hade riktigt roligt!

Katarina Gäddnäs sa...

Åh, du skulle ha trivts! Vi var lite samma gäng som efterfesten efter Svenska ambassaden ifjol! Jag är också sjukskriven hela april ännu, men beslöt att jag kan festa ändå. Saknade dej i Mariehamn också och hörde att du var sjukskriven. Hoppas du kryar på dej och att vi snart får träffas! Varma kramar, Kat
(Det kanske var din plats jag fick, för jag var inte anmäld men kunde komma med tack vare ett återbud)

Maria Turtschaninoff sa...

Om det var "ambassadgänget" så förstår jag att det var roligt!!
Nä, det var inte mitt återbud, jag hann aldrig ens anmäla mig. Det var ASIGT att missa Mariehamn också!

Hoppas vi båda repar oss bra och att styrkan återvänder med solen och värmen!
Kram, Maria