onsdag 26 oktober 2011

Grrrrr! Vad kan en damtrosa mot en styrelseordförande...

"Då Stockman köpte Lindex gick inte bolaget heller ut och frågade Lindex kunder om lov" Så besvarar Söderströms styrelseordförande Kaj-Gustaf Bergh idag kritiken från Claes Andersson bredsida mot förlagsfusionen i Hufvudstadsbladet igår. Där han lyfte fram det faktum att författarna inte alls informerats innan det hela var ett faktum.

En pinsamt avslöjande groda, en freudian, som med sorglig tydlighet visar hur styrelsen ser på sina författare. Han kan ju knappast mena att författarna är förlagens KUNDER, åtminstone borde man väl anse att vi hör till själva kärnverksamheten, snarast som produkter (tyvärr).

Nä inte är Stockman så dum att de skulle ha frågat trosorna och behåarna om vad de tycker om fusioner...

Nu börjar också jag bli rejält förbannad på hur den här fusionen har beretts och hur skrämmande korkat och plumpt de här styrelsegåbbarna uttalar sig. Skulle det här ha varit Sverige skulle de tvingats avgå.

Kanske man skulle byta förlag trots allt.

1 kommentar:

Trygve Söderling sa...

Hej K, läser först idag ditt roliga Grrrr! och ser att vi tänkt lika om "de hemliga drömmar som Bergh&Nybergs paralleller till stora, börsnoterade, multinationella företag avslöjar, à la freudiansk felsägning" (som jag skrev i Ny Tid nyligen (http://www.nytid.fi/2011/11/en-skamlos-dagdrom/). Ser ut som om jag snott det av dig, men vi har alltså tänkt lika klokt(?) på var sitt håll.