lördag 11 april 2015

En ledig lördag

Vitfåglarna har seglat in över byn och förkunnar högljutt vårens ankomst. De två tranorna som dansade lite tafatt på åkern har nu begett sig vidare till dansställen med mera drag.

Vårblommorna har kastat sin konfetti över vår gräsmatta. Krokusen har spritt sig helt enormt från ifjol. Nu blommar förutom de, även snödropp, scilla, svalört, nunneört och min stora favorit den ryska vårstjärnan, släkt med scillan, men vårstjärnan vänder sitt ansikte mot solen.Jag, Alva, Nonno och Klara unnade oss ett stadsbesök. Det händer inte så ofta. Vi bongade några riksdagskandidater på stan.

Nonno fick sitt första par skor. Inte för att han behöver dem utan för att de var så söta.
Alva fick akvarellfärger och penslar och Klara lite annat pysselmaterial.


Själv förde jag in ungefär 100 diabilder till fotoaffären för att få dem överförda till digitalform så jag skall kunna använda dem i Nyman-biografin. Det var själva anledningen för stadsbesöket. Egentligen skulle jag inte hinna med sånt alls med deadlinen hängande som en bila ovanför mitt huvud

...och så kunde jag inte låta bli att köpa ett kuddfodral med uggla som var precis det jag sökt som kompis till loppiskuddarna jag har på kökssoffan.
Vi unnade oss att köpa hem sushi till middag, nu när det äntligen går att få tag på köpe-sushi i Mariehamn igen. Vi passade på när Leo är på Sottunga. Vi andra är helt galna i sushi och de vi köpte fick med beröm godkänt.

Nonno har varit förkyld ett par dagar och är inte alls sig lik. Han gråter och kinkar och bästa sättet att få honom att sova är att ha honom upprätt i famnen. Det tar på krafterna hos oss alla, men det är tur att vi är flera som kan turas om. När han avfyrar sitt strålande leende mot en, orkar man några timmar till...

2 kommentarer:

Paul sa...

Jag blir så glad av att se våryran gripa tag i oss människor! Vad vore livet utan årstidsväxlingar och längtan till en ny vår! Kram till er alla!

Katarina Gäddnäs sa...

Kram tillbaka pappa! Nu när du har båten i sjön så är det vår på riktigt!