måndag 10 november 2008

Älskar måndagar!

Måndagmorgon! Älskar måndagmorgon. En ny och hel arbetsvecka framför mig. Massor med roliga saker att ta itu med. Jag är en lycklig och priviligierad människa som älskar mitt arbete.

Lördagens åländska bokmässa och söndagens farsdag kom lite i bloggskugga av tafseridebatten.
Men det var igen väldigt inspirerande att få träffa och intervjua en massa kloka författare, bland andra Åsa Lind (som hann ge mig tips och en ny ingång i mitt prosaskrivande...) Gisela Linde (som talade så klokt om att välja en enklare livsstil för att kunna göra det man innerst inne vill. Läs boken!) Maria Suutala som skrivit en härlig bok med idéhistorisk vinkel om förhållandet mellan människa och natur i skärgårdssamhället. Många, många fler träffade jag, både läsare och skrivare.
Jag gjorde också ett antikvariskt fynd: Ulla-lena Lundbergs debutbok "Utgångspunkt" från 1962. Hennes enda diktsamling, skriven som 14-åring. Har bara hunnit bläddra i den ännu. återkommer med läsupplevelsen. Nu romanskrivande.

2 kommentarer:

Bitte Westerlund sa...

Katarina
jag som inte orkar med bloggar eller Face Book har nu första gången läst din.
Hur hinner ni med allt bloggande!?
Bitte

Katarina Gäddnäs sa...

Att blogga tar inte lång tid Bitte. Jag ser det som en viktig del av både mitt författarskap och mitt frilansjournalistjobb. Väldigt mycket av debatt, diskussion och opinionsbildning sker idag på nätet. Där vill jag vara, men inte hela tiden. En liten stund på morgonen och en liten stund på kvällen.