lördag 8 november 2008

Skammens tårar/ Om det var din dotter?

Jag låter ogärna anonyma kommentarer ligga kvar på min blogg, (se kommentarer till föregående inlägg) men jag låter det gå för den här gången.
Stackars, stackars förvirrade män...som inte vet om man får "krama till lite"
Tänk dej att det var din dotter, din hustru, din mamma eller älskarinna. Tycker du då att det är ok att nån "kramar till lite"? Att det är sånt man får tåla?
På ambassadmottagningen SADE en av kvinnorna ifrån ordentligt. Röt JÄVLA ÄCKEL. Varvid mannen vände sig om mot henne igen och stirrade hotfullt.
Det är viktigt att det skrivs och ryts om detta för att människor skall förstå att det är ALDRIG okej att tafsa, inte på kvinnor, inte på män, inte på nån som inte är med på det (Är njutningen ömsesidig ÄR det inte tafsning utan smekningar det handlar om). MYCKET sällan (=ALDRIG) tycker en kvinna det är okej att en vilt främmande man kommer fram på en officiell tillställning och "kramar lite". Och "krama lite" betyder alltså i den anonyma inläggsskribentens kommentar inte att krama lite, utan att med sin stora hand, rakt framifrån grabba stadigt tag i en kvinnas bröst.
Menar du/ni att det här är sånt man skall reda ut internt? Att det är så här "maktens män" måste få bete sig för de blir så förvirrade när somliga "Big Brotherkvinnor vill knulla runt inför öppen ridå..."
Nolltolerans är det enda acceptabla i såna här sammanhang.

Idag har jag flera gånger på den åländska bokmässan fått kommentarer "vågar man krama dej? eller anmäler du då?" "Om du funderar över det är det bäst du låter bli, har jag svarat. Jag är en människa med ganska stor och öppen famn. Jag kramas ofta. Jag tycker mycket om kroppskontakt med människor jag har en relation till. Men om en man (eller kvinna!) är osäker på om kramen kan uppfattas som ett sexuellt närmande, eller man är osäker på var gränsen går. Då är det nog lika bra att låta bli!

Mer om bokmässan i morgon. Nu skall jag natta mina barn. Jag vill aldrig att de skall behöva bli påtafsade och förväntas att bara bita ihop eller reda ut såna saker i tysthet... Det finns alltför många människor som bär skammens brännande tårar inristade i sin själ.

2 kommentarer:

Nina sa...

Jag vet inte vad man ska säga. Stefan Wallin gjorde allt värre genom sina kommentarer i Hbl. Det spelar väl ingen roll om man är privatperson eller inte. Det är ändå inte okej.
Det var klokt att Johansson fick avgå och hoppas han skäms.

Katarina Gäddnäs sa...

Jag tror nog hans skäms. Håller med om att de handlade rätt, men är förvånad över hur många som tar honom i försvar och säger att det väl nu inte var så mycket att härja om. Fortfarande mest förstummad över Hbl´s hantering av fallet.